¿Eres amigo de Teresa?

Už Vám někdy s pánvičkou v ruce hrozila temperamentní španělka? Ne? Nyní máte šanci.

V mém “ToDo” listu už nějakou dobu leží, v kolonce odloženo na neurčito, položka naučit se španělsky (nebo to alespoň zkusit :). Nevím proč, ve španělsku jsem nikdy nebyl, s nikým kdo mluví španělsky se neznám, španělsky umím akorát “maňána” a to jenom říct a ještě navíc určitě blbě, ale ten jazyk mi z nějakého záhadného důvodu prostě imponuje.

Na tenhle “restík” jsem si vzpomněl, když jsem ve své RSS čtečce narazil na článek 8 Free Online Resources for Learning a New Language. Nedalo mi to abych se nepodíval.

Jako první položka v odkazovaném článku je BBC Languages a navíc ta španělština… Tak jo, kouknu na to…

Podle toho co jsem prošel je kurz zpracován velice dobře. Je to příběh formou FPS a je dělaný ve flashi. Hlavního hrdinu nikdy neuvidíte – hlavní hrdina jste vy. Sedíte v letadle směr Madrid a otevíráte obálku, v ní je dopis. Z dopisu se dozvídáte, že Vaše kamarádka Tereza se kterou jste měl do Madridu letět, s Vámi nepoletí, takže si budete muset poradit sami. Tedy pokud si v úvodu zvolíte že jste muž. Jaký příběh je přichystán pro ženy prozrazovat nebudu, protože to nevím – nezkoušel jsem to.

Takže letíte sami do Madridu. Vlastně ne uplně sami, je s Vámi “pan slovníček”. To je pán který se zjeví při každém otevření slovníčku a pomůže vám. Jeho hlas Vás provází téměr celou cestu.

Lekce probíhají interaktivně, vždy když bude potřeba něco řešit pomůže pan slovníček. Ten Vás také pobídne když máte něco říct, nabídne Vám nápovědu a nabídne možnost pokračovat. Na konci každé lekce s Vámi probere slovíčka která byste měli znát a na vrch přihodí něco gramatiky.

Pan slovníček je veselý společník takže cesta je občas proložena žertovnými hláškami, v první lekci mě pobavilo: “Jo a jestě něco co bude zaručeně potřebovat :‘No comprendo’”.

Jediná věc která by Vás mohla trošku odradit, je to že musíte umět alespoň trošku anglicky. No a já si snad už nenajdu žádnou výmluvu proč tu španělštinu nezkusit (i když – ta angličtina…:).


Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.