Aha, tak takhle to Orey Gilliam myslel.

To že nefunuje ICQ kvuli změně protokolu snad už ví dneska každý (jo jasně, vím že to není až tak uplně změna protokolu, taky vím že není problém pomocí pár drobných změn vetšinu klientů rozchodit ale to nejsou věci které chci řešit)

Na co jsem si v souvislosti s tím vzpomněl, je den starý (v době kdy přestalo ICQ fungovat) článek na Lupě. Ve kterém Daniel Dočekal probírá s Orey Gillamem, toho času šéfem firmy provozujíci ICQ, mimo jiné možnosti otevření protokolu ICQ.

Dovolím si odcitovat:

DD: ICQ síť je používána řadou alternativních klientů. Máte nějaké informace o tom, jaký je jejich podíl? Nezamýšlí ICQ zpřístupnit své protokoly v nějaké otevřené formě? Budete i nadále podnikat kroky proti alternativním klientům?

A odpověď?

OG: Říkáme jim klony, poškozuje to naše podnikání a nedoporučujeme je. Často se tím zabýváme v našich interních diskusích a máme určité plány, jak se k tomu postavit. Může dojít i k otevření, ale zatím nikoliv.

No vida, dnes už je naprosto zřejmé co tím pan Gilliam myslel. Takže sbohem ICQ. Čím jsem starší, tím jsem vybíravější v tom kam hodlám investovat svůj čas. A “hackování” bajtíků a bitíků ve sdílených knihovnách není zrovna to kam bych ho věnovat chtěl. Takže si počkám na update a těm kteří v mém kontakt listu mají ještě ICQ rozešlu zprávičku, že pokud mě chtějí kontaktovat doporučuji gtalk/jabber a kdo ho nechce/nehodla používat ať použije e-mail.


Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.